Robotisering is een feit bij Contractbeheer RIS

Sinds kort maakt de Rijksinkoopsamenwerking (RIS) gebruik van Robotic Process Automation (afgekort als RPA). Robotisering maakt het mogelijk om administratieve handelingen door een automatische script uit te voeren. Samen met het SSC-DJI werkten we hard aan het inzetten van RPA binnen de afdeling Contractgebruik van RIS; en met succes! 

Robot handen

Sinds begin september 2020 is de RPA software actief binnen RIS

De software verlengde “eigenhandig” de Raamovereenkomst: Externe Communicatiepool (een contract met 40 leveranciers) in het inkoopsysteem DigiInkoop. Een Contractbeheerder besteedt normaal grofweg twee dagen aan repeterende handelingen. De RPA-software heeft hier maar twee uur voor nodig. Op deze manier verlengt de robot ook alle andere raamovereenkomsten en houdt de verlengingen bij.

De toekomst begint vandaag

Na de eerste succesvolle implementatie van RPA bij RIS stopt het hierbij zeker niet. In de toekomst laten wij, samen met SSC-DJI, meerdere repeterende administratieve processen door RPA-software uitvoeren.

DJI en RIS maken het samen mogelijk

Wij, RIS, zijn trots op het behaalde resultaat. Wij willen iedereen bedanken die betrokken is (geweest) bij dit project, met name het SSC-DJI. Het is mooi om te zien hoe verschillende overheidsinstellingen elkaar vinden en helpen!