Welkom bij de Rijksinkoopsamenwerking

Als RIS willen we professioneel en kwalitatief werk leveren. We willen een sparringspartner zijn voor onze opdrachtgevers. We willen innovatief zijn en inkoop leuker maken door 3A4-aanbestedingen en onze Pressure Cooker aanpak. We willen MVOI stevig stimuleren. We willen ook vooral een goede werkgever zijn voor onze werknemers. Hier richten we ons ook op in onze vacatures.

Nieuwe collega’s kozen voor de RIS

De Rijksinkoopsamenwerking (RIS) verwelkomde de afgelopen maanden weer een mooi aantal nieuwe collega’s! Daar zijn we erg trots op in deze tijd van arbeidsmarktkrapte. Waarom kozen onze nieuwe collega’s juist om bij de RIS aan de slag te gaan? We vroegen het ze. Onderstaand een overzicht van hun reacties.

Het begon al met de vacaturetekst

De manier waarop de RIS de vacaturetekst en de inhoud van de functie omschreef sprak aan. De tekst was toegankelijkheid en prettig leesbaar. Dat is een mooi compliment, want daar maakten we de afgelopen jaren ook een verbeterslag op.

De RIS is een professionele organisatie

Veel van onze nieuwe collega’s zien de RIS als een professionele en innovatieve organisatie, waar de processen goed zijn beschreven. De RIS koopt in voor zes departementen, dus er is een grote diversiteit aan opdrachten. Je gaat aan de slag met interessante en actuele trajecten die bijdragen aan de samenleving.

De RIS is the place to be om het inkoopvak te leren en jezelf verder te ontwikkelen

De RIS is een jonge, dynamische organisatie, waar een goede balans is tussen een professionele en informele werksfeer. Collega’s zijn spontaan, vriendelijk, gedreven en staan voor elkaar klaar om elkaar te helpen. Je werkt echt als een team om de klant te helpen en te voorzien in de inkoopbehoefte. Door de onderlinge samenwerking en diverse inkooptrajecten, word je elke keer weer uitgedaagd. Hard werken, uitdaging, gezelligheid, doorgroeimogelijkheden en (persoonlijke) ontwikkeling gaan hier hand in hand.

De RIS is een organisatie waar iedereen welkom is

Ook zonder inkoop ervaring kun je bij ons aan de slag. Een belangrijk punt dat meerdere mensen motiveerde om bij de RIS te solliciteren. We richten ons namelijk meer op talenten, persoonlijkheid en ambities dan alleen op werkervaring (Lees ook het interview met Richard Lennartz en Esther Storm). Ze hoorden ook over de positieve en stimulerende manier waarop de RIS met haar medewerkers omgaat. Een van de nieuwe collega’s gaf aan: “Ik voel zowel binnen het team als de organisatie een betrouwbare en veilige werkomgeving. Dit is waar ik voornamelijk naar op zoek was binnen een nieuwe organisatie.”

De RIS in 1 zin aldus onze nieuwe collega’s:

  1. Een niet al te grote organisatie wat het gezellig en betrouwbaar maakt, waarin ontwikkeling en uitdaging voorop staat.
  2. Een jonge, dynamische, gezellige organisatie waar de klant voorop staat.
  3. De RIS maakt het ''inkopen met impact'' voor alle kerndepartementen mogelijk.
  4. Een professionele, leergierige en vooruitstrevende organisatie.
  5. Professionele organisatie waar inkopers werken met kennis van zaken.
  6. De RIS is een ondernemende organisatie.